Partner van Egmonttasting:

BROUWERIJ VAN DEN BOSSCHE


Belgisch, artisanaal en familiaal. Brouwerij Van Den Bossche is een brouwerij in het Belgische en Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Esse, deelgemeente van Herzele. De brouwerij werd opgericht in 1897 en is nog altijd in handen van dezelfde familie.

PATER LIEVEN Blond | 6,5% alc/vol

De Pater Lieven blond is bleekgeel en heeft een rustige koolzuurgaspareling die fijn, wit schuim geeft. Het bier geurt aangenaam: mout en bloemen vechten om de aandacht, terwijl ook een lichte kruidige bitterheid waarneembaar is. De smaak is lichtzoet en zacht bitter tegelijk. De afdronk is droog , en wordt gekenmerkt door een scherpe bitterheid die aan pompelmoes doet denken. Lekker bij vis en wit vlees.

BUFFALO 1907, 6,5% alc/vol

Dit bier is het oudste dat door brouwerij Van den Bossche gebrouwen wordt en - zoals de naam reeds aangeeft - dateert de creatie ervan uit 1907. Het is een donkerbruin bier met ambertoetsen als je het glas tegen het licht houdt; het schuim is dan weer licht beige.

De geur doet wat aan crème brulée denken met een zweem van koffie en een tikkeltje alcoholzoet. Deze koffietoetsen komen ook in de smaak weer in de vorm van een zachte gebrande bitterheid die toch fris overkomt. De afdronk doet denken aan donkere chocolade met een vleugje koffie. Een kruidige indruk vervolledigt het geheel. Een bier dat geschikt is om te drinken bij een kruidig stoofpotje of bij een chocoladedessert.

LAMORAL

In het glas is dit bier licht goudblond met een lichte pareling; afhankelijk van het uitschenken is het bier helder tot licht gesluierd wegens de hergisting in de fles. De geur wordt overheerst door mout, alcohol, maar ook door gember en mandarijntjes; complex dus. De smaak is een geheel van pompelmoesbitter, peperachtige kruidigheid en licht zoetig, dat alles in een goede balans. Lamoral is een volmondig en karaktervol bier. De afdronk wordt gekenmerkt door een fijne bitterheid die het verhemelte vult en dan verder uitvloeit. Ideaal als aperitief.

ONTDEK ONZE ANDERE PARTNERS

Egmonttasting Partners Brouwerij De Ryck
Egmonttasting Partners De Hoevebrouwers
Foodmarket-Aperozero
Foodmarket-KoffiesCeuterick